SXOLEIO21 

2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων

 Εγγραφές μαθητών Α΄τάξης σχ. έτους 2022-2023

 
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
Με αφορμή την επικαιρότητα, πραγματοποιήσαμε στο σχολείο μας δράσεις αφιερωμένες στην "Ειρήνη" με την συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου μας. Με τον τρόπο αυτό στείλαμε το δικό μας μήνυμα για ένα κόσμο χωρίς πολέμους....  

 

 

Μάιος 2022

Το 2ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Αναργύρων συμμετέχει στο 11ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με  έργα των μαθητών της Γ', Ε' και Στ' τάξης.

11o_Digifest_2022.jpg

Η Γ' τάξη συμμετέχει με το έργο "Ηρακλής:12+1 άθλοι" , η Ε' τάξη με το έργο "Η χορτοφάγος γάτα" και η Στ ' τάξη με το έργο "οι 12 Θεοί του Ολύμπου". Τα έργα πρόκειται να παρουσιαστούν διαδικτυακά από τους ίδιους τους μαθητές την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. Για περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των παρουσιάσεων όλων των εργασιών του φεστιβάλ  κάντε κλικ  εδώ

Στο πλαίσιο του εν λόγω μαθητικού φεστιβάλ παρουσιάζονται έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο). Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο κάποιας Σχολικής δραστηριότητας (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή κάποιου διαθεματικού/διεπιστημονικού σχεδίου συνεργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων. Το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι μια εκπαιδευτική εκδήλωση η οποία δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που αναπτύσσουν στο σχολείο τους. Είναι ανοικτό στην κοινωνία και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Μπορείτε να δείτε μαθητικά ψηφιακά έργα προηγούμενων ετών και περισσότερες πληροφορίες για το Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην ιστοσελίδα του Μαθητικού Φεστιβάλ της Β’ Αθήνας (http://v-athina.digifest.info) καθώς και στον κεντρικό δικτυακό τόπο του Φεστιβάλ (http://www.digifest.info).

 

Δεκέμβριος 2021

SID2022

 Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu ), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί στις 08/02/2022 σε περισσότερες από 180 χώρες στον κόσμο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

 Ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2016 μέχρι σήμερα στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων .

 Το θέμα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2021-2022 είναι:

 «To report και το block στο διαδίκτυο είναι θάρρος. Ημέρα ασφαλούς Διαδικτύου 2022» .

 Το σχολείο μας έχει τη χαρά να συμμετέχει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό με το έργο «Η χορτοφάγος γάτα». Πρόκειται για μία διασκεδαστική ιστορία σχετικά με τις ψευδείς ειδήσεις του διαδικτύου (fake news). Tο κείμενο έχει γραφτεί από το διευθυντή του σχολείου μας κύριο Βαγγέλη Καραλή και η υλοποίηση πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Ε’ τάξης στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ. Για να δείτε το έργο των μαθητών κάνετε κλικ εδώ.

 

 

Οκτώβριος 2021

Το σχολείο μας συμμετέχει με τη δραστηριότητα "Οι 12 Θεοί του Ολύμπου" στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Εβδομάδα Κώδικα κάντε κλικ εδώ. Για να δείτε το έργο των μαθητών κάντε κλικ εδώ.

Εικόνα 2

Σεπτέμβριος 2021

Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων εκπαιδευτικών, (Συνιστάται, η επικοινωνία πρώτα με τους εκπαιδευτικούς, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα πολυπληθή τμήματα)

Μάιος 2021

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ 

Εγγραφές μαθητών Α΄τάξης σχ. έτους 2021-2022

 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021

Οδηγίες για τα αυτοδιαγνωστικά τεστ Covid 19

Έντυπα: Δήλωση αποτελέσματος Covid 19 , Σχολική κάρτα 

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2021

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Από την Πέμπτη 11/2/2021 επιστρέφουμε στις εξ αποστάσεως διδασκαλίες μέσω της πλατφόρμας webex. Το αναλυτικό
πρόγραμμα με τους συνδέσμους των τμημάτων και των μαθημάτων, έχει σταλεί στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις σας.

Είναι σημαντικό να έχετε και τους κωδικούς σας για την είσοδο
στις ψηφιακές τάξεις e class και e-me, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορεί να αναρτήσουν εργασίες για τους μαθητές.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

Οδηγίες για την προστασία των ανήλικων στο Διαδίκτυο 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2020


Μετά την απόφαση για το κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων, μεταβαίνουμε στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στην πλατφόρμα webex. Πατήστε κλικ, στο τμήμα σας, στη συγκεκριμένη ώρα, στο μάθημα που έχει σχεδιαστεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.
Στη στήλη "ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ WEBEX" θα δείτε την ώρα της ημέρας και τη διάρκεια του κάθε μαθήματος.

Για λόγους προστασίας της διαδικασίας και των προσωπικών δεδομένων , το πρόγραμμα webex, εστάλη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των γονέων. Αν δε λάβατε το αρχείο, παρακαλούμε στείλτε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση στο mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

 

 

 

Σεπτέμβριος 2020

 

 

 

 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

        Από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 ξεκινάει το σχολικό έτος
2020-2021 για τους μαθητές. Ένα σχολικό έτος, που όλοι βλέπουμε πόσες
προκλήσεις εμπεριέχει.Κύρια και μεγάλη πρόκληση είναι να
αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την απειλή εξάπλωσης του κορονοϊού
και να απαλλαγούμε το συντομότερο από αυτόν.
   Τα όπλα μας στη μάχη αυτή είναι η συνεργασία και η συστράτευση
σύμφωνα με τις οδηγίες και τους νόμους της Πολιτείας.
Στους νόμους αυτούς προβλέπονται τα μέτρα και οι συνήθειες
που πρέπει όλοι να ακολουθούμε πιστά, γι'αυτό και οι μαθητές μας
θα εκπαιδευτούν πρώτα στη σωστή χρήση της μάσκας, όπου είναι αναγκαία,
στην τήρηση των αποστάσεων και τη σχολαστική καθαριότητα των χεριών.
   Στο διάστημα αυτό, έγιναν πολλές προσπάθειες να αποκατασταθούν οι φθορές
του κτιρίου, που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και να ολοκληρωθούν
οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.
   Αναζητήθηκαν επίσης, από το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, οι καταλληλότερες
δράσεις, στα πάσης φύσεως προβλήματα που ανακύπτουν
σε ένα σχολείο καθημερινά, κι είμαστε όλοι έτοιμοι να αφουγκραστούμε
τις ανάγκες των μαθητών μας και να απαντήσουμε σε αυτές.
   Με τη βεβαιότητα ότι μοιραζόμαστε την ίδια αγωνία για την ποιοτική
εκπαίδευση και τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών μας, ευχόμαστε
σε όλους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

                                                                                 Ώρα προσέλευσης 8: 15 πμ

 

 Πρόγραμμα συναντήσεων γονέων εκπαιδευτικών, (Συνιστάται, η επικοινωνία πρώτα με τους εκπαιδευτικούς, για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα πολυπληθή τμήματα)

 Από 16/9/2020 λειτουργεί  το ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 16:00 μμ

 

 

  

 

 maskatilefono